Доступність посилання

ТОП новини

Суд надав дозвіл на затримання міністра оборони Росії Шойгу


Сергій Шойгу
Сергій Шойгу

Печерський районний суд Києва надав дозвіл на затримання міністра оборони Росії Сергія Шойгу. Про це йдеться в ухвалі суду від 26 серпня, оприлюдненій в Реєстрі судових рішень.

«Надати дозвіл органу досудового розслідування на затримання підозрюваного з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Затримана особа на підставі ухвали слідчого судді не пізніше ніж 36 годин від моменту затримання повинна бути звільнена або доставлена до слідчого судді суду, який постановив ухвалу про дозвіл на затримання з метою приводу», – зазначається в ухвалі.

Відповідно до рішення, ця ухвала втрачає законну силу 26 лютого 2017 року, або до вказаної дати з моменту приводу підозрюваного чи відкликання ухвали прокурором. Ухвала оскарженню не підлягає.

Таким чином, суд задовольнив клопотання заступника начальника слідчого відділу управління з розслідування злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

Керівництво Росії поки не коментувало цю інформацію.

22 серпня 2016 року Шойгу оголосили у розшук. Раніше Генпрокуратура повідомила про підозру в скоєнні злочинів проти основ національної безпеки України загалом 20 високопосадовцям Росії, зокрема російському міністру оборони Сергієві Шойгу, а також раднику президента Росії Сергієві Глазьєву.

Як заявляв генеральний прокурор України Юрій Луценко, головна військова прокуратура продовжує збирати докази причетності інших російських посадовців та військовослужбовців до «розв’язання і ведення агресивної війни проти України та вчинення інших воєнних злочинів».

Конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і країни Заходу звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці». У січні 2015 року Верховна Рада визнала Росію країною-агресором.

На цю ж тему:

Фігурант записів ГПУ про злочини проти України визнав свої розмови

XS
SM
MD
LG