Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: угруповання підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі складає 38,5 тисячі


Петро Порошенко під час виступу в парламенті України, 6 вересня 2016 року
Петро Порошенко під час виступу в парламенті України, 6 вересня 2016 року

Президент України Петро Порошенко заявляє, що угруповання підтримуваних Росією бойовиків на сході України налічує майже 38,5 тисячі осіб.

«У складі угруповання російсько-терористичних військ на Донбасі – майже 38,5 тисячі осіб, понад 600 танків і 1250 бойових бронемашин, 750 одиниць артилерійських систем, понад 300 реактивних систем залпового вогню», – заявив Порошенко, виступаючи зі щорічним посланням у Верховній Раді України 6 вересня.

Він наголосив, що Росія постійно нарощує військову присутність і «грає м’язами» поблизу кордонів України.

«І на жаль, у реалізації мінських домовленостей ми не бачимо такого прогресу, як нам хотілося б. Тим не менше прямі наступальні дії російсько-терористичних військ зупинено. І відсутність нових хвиль мобілізації – це теж позитивний наслідок мінських домовленостей, як і повернення додому тисяч українських заручників, яких тримали у в’язницях на окупованій території і в Росії», – додав президент.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці».

На цю ж тему:

Порошенко: наша стратегічна мета – вступ до НАТО

Порошенко: до ЗСУ постачають засоби оборони за угодами на 1,5 мільярда доларів

Литва надала Україні 150 тонн боєприпасів – міністр оборони Олекас​

XS
SM
MD
LG