Доступність посилання

ТОП новини

Вишеградська група боротиметься за надання Україні безвізового режиму – Орбан


Віктор Орбан
Віктор Орбан

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що Вишеградська група підтримуватиме Київ і боротиметься за надання громадянам України безвізового режиму з Євросоюзом.

«Упродовж останніх двох років нічого не було зроблене у справі прийняття України до ЄС. Не вистарчило країн, які б у цьому підтримали Україну. Нідерландці голосували проти, цього не повинно бути. Вишеградська група буде підтримувати Україну і боротись за безвізовий рух до ЄС для її громадян», – сказав Орбан 6 серпня під час економічного форуму у польському місті Криниця-Здруй, його цитує газета Wyborcza.

Країни «Вишеградської групи» – Угорщина, Чехія, Словаччина й Польща. Група заснована у лютому 1991 року як регіональний союз.

Днями комісар ЄС із питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган заявляв, що в Європейському парламенті і серед країн-членів ЄС рішення про лібералізацію візового режиму для України, а також Грузії буде ухвалене вже цього року.

Європейський парламент і Європейська рада ще мають дати «зелене світло» в цій справі. Джерела Радіо Свобода в ЄС переконані, що цей процес буде завершений у жовтні або листопаді 2016 року, і громадяни України та Грузії зможуть їздити до країн «шенгену» без віз уже взимку, з початку 2017 року.

Ідеться про можливість короткотермінових, на термін до 90 днів протягом кожних 180 днів, відвідин країн «шенгенської зони» без права працевлаштування.

Як вважають, останньою перешкодою на шляху до візової лібералізації для громадян України була необхідність впровадити електронне декларування для посадовців. Воно офіційно запрацювало з 1 вересня.

XS
SM
MD
LG