Доступність посилання

ТОП новини

Савченко у Брюсселі закликала ЄС продовжити підтримку України


Савченко у Брюсселі закликала ЄС продовжити підтримку України (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00

Савченко у Брюсселі закликала ЄС продовжити підтримку України (відео)

Народний депутат України Надія Савченко закликала Євросоюз продовжувати підтримку України, яка, за її словами, перебуває «за крок» до точки неповернення у «тоталітарне минуле». Про це вона заявила 7 вересня під час виступу у Європарламенті, куди прибула на запрошення євродепутатів.

«Період в Україні дуже непростий і залишилося пройти до того рубежу, де немає повернення до тоталітарного минулого, щоб ми справді рухалися у демократичному напрямку не тільки на словах, а й на ділі. Нам залишився до цього всього один крок. Але останній бій – найважчий, і я сподіваюся, що світ нас не покине у цій боротьбі й допоможе нам зробити цей рішучий і такий потрібний крок. Сподіваюся, що дуже скоро Україна буде гідним партнером Євросоюзу та всього цивілізованого демократичного світу», – сказала Савченко.

Вона також закликала Євросоюз не послаблювати санкції щодо Росії до відновлення територіальної цілісності України.

«Євросоюз повинен зрозуміти й підтвердити свої цінності, що життя людини вище за гроші та бізнесові інтереси. Франція свого часу була одним із підписантів Будапештського меморандуму щодо ненападу на Україну. Щоправда, Росія теж була підписантом і захисником України, коли вона звільнялася від ядерної зброї. Росія показала, яким вона є гарантом. Але я вірю, що Європа вища за це. Тож те позитивне, що почала робити «нормандська четвірка», Європа повинна довести до кінця. Санкції знімати не можна доти, доки ведмідь не засвоїв урок», – зазначила Надія Савченко.

Зустрічі у Європейському парламенті під час візиту Надії Савченко до Брюсселя, відбуваються у рамках кампанії LetMyPeopleGo, спрямованої на пришвидшити звільнення «заручників Кремля». Візит Надії Савченко до Бельгії разом із депутатами Європейського парламенту організувала фундація «Відкритий діалог».

6 вересня віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко повідомила, що за уточненими даними СБУ, у полоні бойовиків на окупованих територіях перебуває 115 громадян України, майже половина з яких військові. Також, за її даними, ще 498 людей вважаються зниклими безвісти.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

XS
SM
MD
LG