Доступність посилання

ТОП новини

У Києві презентували проект сучасної постановки балету французького хореографа


У Києві стартував франко-український танцювальний проект
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00

У Києві відбулась презентація франко-українського танцювального проекту, який буде створений у копродукції французької компанії Zahrbat та Київського національного академічного театру оперети за підтримки посольства Франції в Україні.

«Це буде постановка франко-українського балету, який буде складатись із елементів хіп-хопу – як ви знаєте, цей стиль бере свій початок на вулиці і зазвичай потребує неабияких фізичних зусиль. І наша найбільша мета – після українського етапу забезпечити французьке турне для українських танцівників, щоб перезентувати наш спільний продукт», – повідомив радник із питань культури та співробітництва посольства Франції в Україні Паскаль Сліванскі.

Постановкою цього балету займається францулький хореограф та танцівник Браїм Бушелагем. «Ви, напевне чекаєте від мене більш конкретної інформації, але ми зараз на етапі розробки. Можу лише сказати, що це справжня робота імпровізації, і я довіряю танцівникам, вони є професіоналами найвищого рівня. Моя мета – розімкнути вже існуючі традиції та привести стиль хіп-хопу до більш класичного розуміння танцю», – сказав він.

Прем’єра франко-українського балету відбудеться 9 та 10 лютого 2017 року в Київському національному академічному театрі оперети.

XS
SM
MD
LG