Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС Росії заявляють, що російські вибори в Україні відбудуться


Марія Захарова
Марія Захарова

Міністерство закордонних справ Росії висловлює переконання, що вибори до Державної думи відбудуться на території російських дипломатичних представництв в Україні.

«Виборчі дільниці на території України будуть організовані в посольстві Росії в Києві і в наших генеральних консульствах на території цієї країни. Наші іноземні установи є територією Російської Федерації і тут нема чого обговорювати. Ми відповідно роз’яснили свою позицію… і закликали українську сторону зробити все для гарантування безпеки», – заявила речниця російського МЗС Марія Захарова.

За її словами, російська влада направила відповідні запрошення міжнародним спостерігачам. «Є розуміння того, що, відповідно до мандату спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні, спостереження буде підвищене якраз в районах чотирьох російських закордонних установ. Ми отримали такі запевнення від керівництва СММ і по лінії ОБСЄ», – додала Захарова.

Раніше цього місяця президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлові Клімкіну поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів у Державну думу на українській території.

У день виборів до російської Державної думи, 18 вересня, Росія планувала в Україні відкрити виборчі дільниці в посольстві Росії в Києві і генеральних консульствах Росії в Одесі, Львові й Харкові.

Також Росія організовує вибори до нижньої палати свого парламенту на окупованій території в Криму. Верховна Рада України закликала парламенти світу не визнавати російські вибори на півострові.

На консульському обліку в Україні перебуває понад 81 тисяча громадян Росії, які мають право голосувати на виборах 18 вересня.

XS
SM
MD
LG