Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі за добу загинув 1 український військовий – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Упродовж минулої доби в зоні бойових дій на Донбасі загинув один український військовий, 6 поранені, повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, бойовики продовжують обстрілювати позиції українських військ на всіх напрямках, але не використовують важкого озброєння.

Раніше 17 вересня у штабі української воєнної операції повідомили, що за минулу добу підтримувані Росією сепаратисти 30 разів обстрілювали позиції українських військових на всіх напрямках.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в 53 випадках порушення перемир'я.

Луганські сепаратисти повідомляють, що за тиждень Збройні сили України 7 разів порушили режим «тиші».

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді упродовж кількох інтенсивність бойових дій значно знизилася, але згодом відновилися обстріли.

Невдовзі лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня. У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що таке розпорядження дав російський Генштаб. Москва заперечує наявність своїх військових на сході України, про що заявляють Київ і Захід.

XS
SM
MD
LG