Доступність посилання

ТОП новини

Тука: Київ ініціюватиме відкриття справ щодо організаторів виборів до Держдуми Росії в Криму


Георгій Тука
Георгій Тука

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявляє, що міністерство ініціюватиме відкриття кримінальних проваджень щодо організаторів виборів до Держдуми Росії в анексованому Криму. Про це він заявив в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Ми попередили тих людей, які будуть брати участь в організації заходів на території окупованого Криму, про ймовірність юридичних наслідків таких дій. Оскільки більшість людей, які беруть участь в організації процедур в Криму, вони є громадянами України. Ми будемо ініціювати перед деякими відомствами України, зокрема МВС і СБУ, відкриття кримінальних справ щодо цих осіб», – сказав він.

За словами заступника міністра, на виборах до Держдуми Росії в анексованому Криму немає спостерігачів від міжнародних організацій.

«Серед міжнародних організацій, наскільки мені відомо, немає. Скажімо так, з якихось самодіяльних організацій або громадських організацій, у мене такої інформації зараз просто немає», – сказав Тука.

У Криму заявили про початок голосування на виборах до Державної думи Росії.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав нелегітимними вибори в Державну думу Росії через їх проведення, в тому числі і в анексованому Криму.

Верховна Рада України звернулася до парламентів іноземних держав і міжнародних організацій з проханням утриматися від участі в спостереженні за ходом виборів до Держдуми Росії в Криму, а також закликала за будь-яких обставин не визнавати їхні результати. Низка країн вже засудили організовані Росією вибори на півострові.

Прес-секретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Росія ніяк не реагуватиме на можливу відмову парламентів іноземних держав визнати результати майбутніх виборів на території Криму.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров виступив зі зверненням до жителів анексованого Криму, в якому закликав їх повністю бойкотувати всі етапи організації проведення даних виборів до російської Держдуми.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG