Доступність посилання

ТОП новини

Британія закликала Росію до конструктивної співпраці в розслідуванні справи MH17


Під час презентації результатів розслідування, Нівегейн, Нідерланди, 28 вересня 2016 року
Під час презентації результатів розслідування, Нівегейн, Нідерланди, 28 вересня 2016 року

Велика Британія закликала Росію бути конструктивною у ставленні до результатів розслідування збиття 2014 року над Донбасом авіалайнера «Малайзійських авіаліній», унаслідок чого загинули всі 298 людей у ньому, і у співпраці з цим розслідуванням, що триває далі.

Коментуючи проміжні результати цього розслідування, міністр закордонних справ Великої Британії Боріс Джонсон нагадав, що ці результати надали чіткі докази того, що ракета була російська і запущена з території, захопленої підтримуваними Росією сепаратистами.

Важливо, щоб розслідування підтвердило й мотивацію нападу, а також встановило особи можливих злочинців і простежило до кінця ланцюжок віддання команд, мовиться в його заяві.

Це розслідування важливе, щоб забезпечити судове переслідування і притягнення до відповідальності винних, наголосив міністр.

Раніше в середу в Нідерландах Спільна слідча група оприлюднила деякі проміжні результати свого розслідування, що має на меті встановити причину загибелі літака рейсу MH17 із 298 людьми в ньому, визначити винних у його збитті і довести справу до суду. Зокрема, слідчі повідомили, що його результати встановили: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу «Бук» із території, яку і в той час, і донині контролюють підтримувані Росією сепаратисти, а сам комплекс перед тим був доставлений із Росії, а наступного дня після збиття повернутий до Росії. При цьому слідство звернуло увагу, що тим часом іще не може офіційно скласти вину на когось і, зокрема, не може робити заяв про участь у збитті літака Росії як держави чи людей із Росії.

XS
SM
MD
LG