Доступність посилання

ТОП новини

Рада звільнила суддю Печерського райсуду Києва Волкову через порушення присяги


Верховна Рада звільнила Світлану Волкову з посади судді Печерського районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням присяги. За ухвалення постанови про це проголосували 235 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

«Прошу проголосувати. Це суддя, яка відпустила Садовника», – сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Спікер двічі ставив на голосування про звільнення Волкової, під час першого голосування за цю постанову проголосував 221 депутат.

Народні депутати розглядають проекти постанов про звільнення суддів.

У березні 2015 року Вища кваліфікаційна комісія суддів відсторонила суддів Печерського суду Світлану Волкову, Оксану Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка через порушення проти них кримінальної справи. Після того ВККС кілька разів продовжувала термін відсторонення судді Волкової.

У вересні 2014 року суддя Волкова ухвалила рішення про зміну запобіжного заходу для екс-командира роти «Беркута» Дмитра Садовника, якого підозрюють у розстрілі 39 учасників акцій протесту у лютому на Майдані. Після цього він зник. У МВС заявили, що екс-командир роти «Беркута» втік з-під домашнього арешту.

Генпрокуратура порушила справу проти судді Печерського районного суду Києва Світлани Волкової. У жовтні ГПУ заявила, що Волковій оголосили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 375 Кримінального кодексу України (постановлення суддею свідомо неправосудної ухвали, що спричинило тяжкі наслідки).

У 2007 році Вища рада юстиції вже вносила до Ради подання про звільнення Волкової через порушення присяги.

Після цього у 2007 році у Печерському райсуді Києва виступили зі зверненням і заявили про втручання у суддівську діяльність.

Волкову указом президента України від 5 червня 2000 року призначили строком на п’ять років на посаду судді Старокиївського районного суду Києва, а у 2001 році її перевели на посаду судді Печерського районного суду Києва, а у 2005 році постановою Верховної Ради її обрали безстроково суддею цього ж суду.

XS
SM
MD
LG