Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: затримали 7 підозрюваних у виробництві й реалізації сурогатного алкоголю


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура повідомляє про затримання на Харківщині 7 підозрюваних у виробництві й реалізації сурогатного алкоголю, від якого загинули понад 30 людей.

Як повідомив прокурор Харківської області Юрій Данильченко, силовики затримали організатора виробництва сурогатного алкоголю, трьох пособників та ще трьох господарів магазинів, які реалізовували цю продукцію.

За його словами, правоохоронці встановили місце виробництва сурогатного алкоголю – його розливали у гаражах і в звичайній квартирі, виробники продавали свій товар через інтернет.

«Сьогодні їм усім буде оголошено підозру за фактом незаконного виготовлення алкогольних напоїв, що призвело до отруєння й загибелі людей. Після цього будемо звертатися до суду з клопотанням про взяття їх під варту», – сказав прокурор.

Раніше сьогодні Державна фіскальна служба повідомила про затримання організаторів виготовлення сурогатного алкоголю, вживання якого призвело до отруєння й загибелі людей.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів повідомляє про 72 випадки отруєння сурогатами алкоголю в кількох областях України, з яких 35 випадків – смертельні.

За повідомленням, інформація про отруєння людей у Харківській, Донецькій областях і місті Миколаєві надійшла у період від 21 до 29 вересня.

Держпродспоживслужба закликала правоохоронців посилити боротьбу з незаконним виробництвом і обігом алкогольних напоїв, а громадян ні за яких обставин не купувати і не вживати алкоголь невідомого походження.

XS
SM
MD
LG