Доступність посилання

ТОП новини

Парубій пропонує розглянути питання про візовий режим із Росією


Андрій Парубій
Андрій Парубій

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій пропонує депутатам розглянути питання про запровадження візового режиму з Росією.

«На початку 2016 року я вніс до Верховної Ради проект постанови про звернення до Кабінету міністрів України щодо припинення дії угоди між урядом України і урядом Росії про безвізові поїздки громадян України та Російської Федерації. Можливо, є сенс порушити питання і повернутися до введення візового режиму з Росією», – сказав спікер на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту 3 жовтня.

Він також запропонував депутатам обговорити питання про розширення санкцій проти Росії.

Раніше стало відомо, що суд у столиці Росії Москві заарештував на два місяці журналіста української агенції «Укрінформ» Романа Сущенка. У Федеральній службі безпеки Росії звинуватили його у шпигунстві, заявивши, що журналіст є «полковником, спіробітником Головного управління розвідки Міноборони України».

Речниця Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца повідомила, що МЗС з'ясовує обставини затримання Романа Сущенка в Москві, а також питання доступу українських консулів.

Захищати журналіста за клопотанням його родини і «Укрінформу» буде адвокат Марк Фейгін. Він поки що чекає дозволу від СІЗО «Лефортово» на зустріч із підззахисним.

Роман Сущенко працює в інформагенції «Укрінформ» з 2002 року, з 2010-го є власним кореспондентом агентства у Франції.

XS
SM
MD
LG