Доступність посилання

ТОП новини

У Чехії закликали прискорити працевлаштування українців у цій країні


З’їзд Союзу чеських працівників промисловості і транспорту, який відкрився в місті Брно, знову закликав уряд прискорити працевлаштування українців у Чехії.

Як заявив на з’їзді голова Союзу Ярослав Ганак, чеська промисловість потребує передусім кваліфікованих працівників у технічних галузях. «Потрібно швидко діяти, тому що низка фірм вже не може виконувати свої замовлення. Якщо ми не можемо знайти працівників удома, то мусимо їх шукати за кордоном. На потрібні тисячі українців, а ринок праці цим не займається», – наголосив Ганак.

Також прем’єр-міністр Чехії Богуслав Соботка заявив на з’їзді, що видачу робочих віз українцям потрібно прискорити. «Ми повинні шукати можливості, щоб знайти робітників за кордоном. Зараз на часі, щоб ми в листопаді зібрались разом із працедавцями і знайшли рішення для завезення українців і видачі робочих віз», – наголосив Соботка.

При цьому, як повідомляють чеські ЗМІ, голова чеського уряду додав, що належить до тих політиків, які є прихильниками пошуків робочої сили у країнах, що культурою й традиціями близькі Чехії.

Раніше президент Чехії Мілош Земан теж звертав увагу на потребу запрошення на роботу українців, наголосивши при цьому, що вони «працьовиті й набагато ближчі до нашої культури».

Зі схожими заявами про необхідність запрошувати на роботу громадян України останнім часом виступали і в Угорщині.

XS
SM
MD
LG