Доступність посилання

ТОП новини

Росія допускає повернення військових баз на Кубу і до В’єтнаму


Російські військові літаки на авіабазі Хмеймім в Сирії
Російські військові літаки на авіабазі Хмеймім в Сирії

Міністерство оборони Росії розглядає можливість повернення військових баз в країни, де вони розміщувалися за часів Радянського Союзу – на Кубі і у В’єтнамі. Про це у Держдумі повідомив заступник міністра Микола Панков. Подробиць він не навів.

За його словами, на даний час керівництво Міноборони переосмислює ті рішення, які були ухвалені з ліквідації баз у цих країнах.

Радянські, а потім російські військові бази були на Кубі і у В’єтнамі до 2002 року. Військово-морська база в Камрані у В’єтнамі дозволяла Тихоокеанському флоту контролювати південну частину Тихого океану і весь Індійський. У Лурдесі на Кубі розташовувався головний радянський, а потім і російський закордонний центр радіоелектронної розвідки. На початку 2014 року після різкого погіршення відносин між Росією і США через анексію Криму і підтримку Москви бойовиків на сході України переговори про можливість відновлення бази поновилися. За даними російських ЗМІ, Москва і Гавана досягли домовленості з цього питання.

7 жовтня Держдума Росії розглядає питання про ратифікацію угоди про безстрокове розміщення російської авіаційної групи на території Сирії. Документ вніс на розгляд парламенту президент Росії Володимир Путін.

XS
SM
MD
LG