Доступність посилання

ТОП новини

Сущенко не визнав своєї вини і відмовився давати свідчення – Фейгін


Роман Сущенко
Роман Сущенко

Адвокат Марк Фейгін повідомив, що його підзахисний, затриманий у Москві український журналіст Роман Сущенко не визнав своєї вини і відмовився давати свідчення. Про це він сказав в коментарі Радіо Свобода.

«Сьогодні пред’явили постанову. Роман не визнав свої вини, це вказано в протоколі, і відповідно відмовся давати свідчення, оскільки не мав можливості проконсультуватися зі мною як адвокатом у попередні дні. Але ми залишили за собою право письмово відповісти на запитання сторони обвинувачення і долучити їх (відповіді – ред.) до матеріалів справи», – сказав він.

«Схоже на те, що Роман їм для чогось потрібен, але відповіді точної немає. Можливо, для обміну, чи для політичних цілей», – додав адвокат.

Сьогодні Сущенку офіційно висунули звинувачення у шпигунстві.

Раніше у Twitter адвокат повідомив, що зможе потрапити в СІЗО до Сущенка 10 жовтня.

Президент України Петро Порошенко заявляє, що наступного тижня із заарештованим у Москві українцем зустрінуться і українські дипломати.

Як повідомляла у коментарі Радіо Свобода речниця МЗС Беца, консульські працівники України у Москві, відповідно до норм міжнародного права, вимагають зустрічі з Сущенком з неділі, 2 жовтня, як тільки стало відомо про його затримання.

30 вересня в Москві був затриманий український журналіст, власний кореспондент агентства «Укрінформ» у Франції Роман Сущенко, який прибув до Росії у приватних справах, щоб відвідати родичів. ФСБ Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міноборони України». Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував журналіста на два місяці.

Міністерство оборони України категорично відкинуло заяви про причетність журналіста до відомства і до військової розвідки.

XS
SM
MD
LG