Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція звинувачує владу в організації «каруселей» на парламентських виборах у Грузії


Одна з виборчих дільниць у Тбілісі, Грузія, 8 жовтня 2016 року
Одна з виборчих дільниць у Тбілісі, Грузія, 8 жовтня 2016 року

Представники опозиційних сил Грузії заявляють про спроби фальсифікації парламентських виборів, які проходять сьогодні в Грузії. Як передає грузинська служба Радіо Свобода з посиланням на місцеві інформаційні ресурси, звинувачення щодо порушень в ході голосування адресують представникам влади і правлячої в країні партії «Грузинська мрія».

Колишній соратник екс-президента Міхеїла Саакашвілі Ґео𥳠Вашадзе, який нині є одним з лідерів блоку «Бурчуладзе – держава для народу», на спеціальному брифінгу повідомив, що на кількох виборчих дільницях були зафіксовані спроби повторного голосування. Вашадзе підкреслив, що представники його блоку зуміли припинити ці порушення.

Про «виборчі каруселі» повідомили одна з лідерів «Альянсу патріотів» Ірма Інашвілі, яка балотується в парламент від Сагареджойського виборчого округу, та представник її виборчого штабу Марина Молодіні. За їхньою інформацією, правляча партія на чотирьох мікроавтобусах розвозить «виборців» з різних виборчих дільниць району, а члени виборчих комісій запускають в кабіни по кілька людей одночасно.

За інформацією телекомпанії «Руставі-2», факти «виборчих каруселей» виявили і представники «Єдиного національного руху». Порушення зафіксовані на низці дільниць в регіоні Самцхе-Джавахеті, в Ахалцихському і Ніноцминдському районах. Опозиція поширює інформацію про активістів «Грузинської мрії», які, за твердженням спостерігачів від опозиційних партій, стоять біля виборчих дільниць і вказують виборцям, за кого слід проголосувати.

У перші години голосування в ЦВК Грузії стверджували, що голосування проходить спокійно.

За процесом виборів стежать понад 42 тисячі представників виборчих суб'єктів, 29 тисяч спостерігачів – від місцевих неурядових організацій і майже півтори тисячі – від 55-ти міжнародних організацій.

Сьогодні в Грузії проходять парламентські вибори. 3,5 мільйона виборців з правом голосу обирають з-поміж майже трьох десятків партій і блоків, члени яких змагаються за 150 місць в парламенті Грузії.

Головне протистояння на виборах, як припускали раніше соціологи, триватиме між партією «Грузинська мрія» мільярдера Бідзіни Іванішвілі та «Єдиним національним рухом» екс-президента Міхеїла Саакашвілі.

XS
SM
MD
LG