Доступність посилання

ТОП новини

У Росії та Німеччині пам’ятними заходами вшановують Бориса Нємцова


Пам’ять вбивство торік у Москві опозиційного політика Бориса Нємцова згадують сьогодні, 9 жовтня, коли йому виповнилося б 57 років. Заходи з вшанування проходять у Росії – у столиці Москві впродовж дня люди несуть квіти на місце убивства Нємцова на Великому Москворецькому мосту, а також на Троєкурівське кладовищі, де він похований.

Пам’ятні акції, покази документальних фільмів про політика також провели у Нижньому Новгороді і ще кількох російських містах.

У столиці Німеччини Берліні сьогодні стартував дводенний форум імені політика, організований його фондом з планованим виступом дочки Бориса Нємцова Жанни і фільмом про її батька. У понеділок учасники форуму проведуть обговорення про російську політику, економіку і суспільні цінності.

Згадав пам’ять Бориса Нємцова сьогодні і український президент Петро Порошенко. На своїй сторінці у Facebook він написав, що Борис Нємцов довів – можна бути одночасно патріотом Росії і другом України.

Колишній віце-прем’єр Росії, критик дій Кремля Борис Нємцов був убитий в центрі Москви 27 лютого 2015 року. За звинуваченням у вбивстві було заарештовано п’ятьох осіб, втім вони ці звинувачення відкидають. Слідство вважає замовником і організатором вбивства колишнього бійця батальйону «Північ» МВС Чечні Руслана Мухудінова, який залишається на волі.

3 жовтня цього року суд у Москві почав слухання по суті справи про вбивство Нємцова.

Дочка Бориса Нємцова Жанна, визнана у справі потерпілою, раніше заявила про провал слідства, зокрема й тому, що слідство відмовилося визнавати зв'язок між вбивством Бориса Нємцова і його політичною і громадською діяльністю.

XS
SM
MD
LG