Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ заявляє про обмежений доступ до ділянок розведення сил біля Золотого і Петрівського


Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявляє про обмежений доступ до ділянок розведення сил біля Первомайська-Золотого і Петрівського-Богданівки на Донбасі.

«Сьогодні знову обмежено доступ СММ ОБСЄ до ділянки розведення сил Первомайськ/Золоте, Петровське/Богданівка – ВСУ, «ЛНР» і «ДНР» не змогли гарантувати безпеку для СММ (можливі міни)», – йдеться в повідомленні місії на сторінці в соціальній мережі Facebook.

Крім того, у ОБСЄ зазначають, що місія готова і може спостерігати, але їй потрібен доступ.

​Минулого тижня в ОБСЄ також повідомляли про неможливість спостереження в районах населених пунктів Золоте і Первомайськ на Луганщині через можливу наявність мін.

21 вересня у Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування – Петрівському, Золотому та Станиці Луганській. Відведення підрозділів сторін збройного конфлікту на Донбасі відбулося у Золотому та у Петрівському. За процесом відведення мають спостерігати представники ОБСЄ. У Петрівському і Золотому вже повідомляли про відведення сил, а у Станиці Луганській строки відведення перенесли.

Відповідно до угоди, сторони конфлікту упродовж 30 днів мають відвести війська і озброєння на трьох визначених ділянках. У документі також зазначається, що розведення сил і озброєння здійснюється шляхом їх відведення із займаних позицій в обидві сторони з метою створення ділянок розведення, як правило, не менше від 2 кілометрів в ширину і 2 кілометрів в глибину. У документі зазначається, що умовою початку відведення військ є верифікація СММ ОБСЄ дотримання режиму повного припинення вогню протягом семи діб для кожного ділянки розведення.

XS
SM
MD
LG