Доступність посилання

ТОП новини

Кремль відповів Джонсону: Британія має захищати російських дипломатів


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Росія заявляє, що Великобританія має захищати російських дипломатів у Лондоні. Так у Москві відреагували на заяву британського міністра закордонних справ Боріса Джонсона, який закликав пікетувати посольство Росії через бомбардування в Сирії.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков 12 жовтня заявив, що Джонсон напевно «знає про Віденську конвенцію і що Великобританія має обов’язок брати відповідальність» за російську дипломатичну місію в Лондоні.

11 жовтня голова МЗС Великої Британії Боріс Джонсон застеріг Росію, що вона може стати «вигнанкою», якщо продовжуватиме бомбардувати цивільні райони у Сирії.

Під час виступу у нижній Палаті громад британського парламенту Джонсон також закликав проводити демонстрації біля російського посольства у Лондоні і висловив здивування, що їх іще не влаштувала британська громадська коаліція «Стоп війні».

«Я був би радий побачити демонстрації біля посольства Росії», – заявив голова МЗС Великої Британії.

Минулого тижня Росія заблокувала ухвалення в Раді безпеки ООН резолюції, яка передбачала припинення повітряних ударів і польотів військової авіації над сирійським містом Алеппо. Проект резолюції, яку спільно розробили дипломати Франції та Іспанії, представляв французький міністр закордонних справ Жан-Марк Еро.

Згодом у Москві пояснили, що Росія ветувала проект резолюції щодо Сирії, тому що проект є «політизованим і має односторонній характер».

Сотні мирних жителів загинули внаслідок російських і сирійських урядових повітряних ударів по утримуваних повстанцями районах Алеппо, відколи бойові дії в Алеппо поновилися 19 вересня після зриву перемир’я, яке було погоджене США і Росією.

XS
SM
MD
LG