Доступність посилання

ТОП новини

У США повідомили про новий можливий ракетний обстріл корабля повстанцями в Ємені


Ракетний есмінець Mason в Оманській затоці, фото 10 жовтня 2016 року, в дено
Ракетний есмінець Mason в Оманській затоці, фото 10 жовтня 2016 року, в дено

У США повідомили про можливий новий невдалий ракетний обстріл американського корабля з території Ємену, яку контролюють повстанці руху Хуті, – ймовірно, вже третій за тиждень.

Як повідомили в Міністерстві оборони США в суботу, як виглядає, кілька протикорабельних ракет були випущені по кораблеві Mason, що перебував у міжнародних водах у Червоному морі, але завдяки вжитим протиракетним заходам ракети не влучили в корабель.

Спершу військові прямо заявили про ракетний обстріл, та пізніше уточнили, що подробиці інциденту ще з’ясовують.

13 жовтня військові США зі схвалення президента Барака Обами знищили крилатими ракетами кілька радарних станцій, що використовувалися для наведення двох попередніх ракетних ударів із території Ємену, яку контролюють повстанці руху Хуті. У Пентагоні наголосили, що цей удар сил США був суто оборонний.

Повстанці Хуті заперечували, що обстрілювали американський корабель.

Це було перше пряме воєнне втручання США в конфлікт у Ємені, де значну частину країни захопили повстанці з шиїтського руху Хуті, підтримуваного Іраном. США своїми можливостями дозаправки літаків у повітрі сприяють міжнародній коаліції під проводом Саудівської Аравії, що здійснює повітряні удари по повстанцях на підтримку законної влади Ємену.

XS
SM
MD
LG