Доступність посилання

ТОП новини

США і Великобританія закликали до негайного припинення вогню в Ємені – Керрі


Джон Керрі
Джон Керрі

США і Великобританія закликали до негайного і безумовного припинення вогню в Ємені, щоб покласти край кривавому конфлікту в країні. Про це йшлося під час зустрічі держсекретаря США Джона Керрі і міністра закордонних справ Великобританії Боріса Джонсон та інших посадовців 16 жовтня в Лондоні.

«Час реалізувати угоду про припинення вогню без жодних умов, а пізніше перейти за стіл переговорів», – сказав Джон Керрі.

За його словами, якщо протиборчі сторони у Ємені просунуться в бік припинення вогню, то спеціальний посланець ООН у Ємені Ісмаїл Ульд Шейх Ахмед може працювати над формальними деталями процесу.

За словами Керрі, він разом з Борісом Джонсоном та Шейхом Ахмедом закликали до ухвалення угоди про припинення вогню «якомога швидше, тобто в понеділок-вівторок». «Ми не можемо не підкреслити сьогодні актуальність припинення насильства в Ємені», – додав Керрі.

За даними ООН, понад 10 тисяч цивільних загинули чи були поранені у Ємені, відколи в березні 2015 року коаліція під проводом Саудівської Аравії розгорнула військову кампанію проти повстанців з шиїтського руху Хуті. Ті за неофіційної підтримки Ірану ведуть боротьбу з міжнародно визнаним урядом Ємену, який і підтримує коаліція на чолі з Саудівською Аравією.

XS
SM
MD
LG