Доступність посилання

ТОП новини

На парламентських виборах у Чорногорії лідирує прозахідна партія прем’єра – екзит-поли


Міло Джуканович
Міло Джуканович

За даними екзит-полів, прозахідна «Демократична партія соціалістів» (ДПС) прем’єр-міністра Міло Джукановича лідирує на парламентських виборах в Чорногорії 16 жовтня.

Згідно з частково порахованими голосами виборців, ДПС отримає 42,2%, тоді як опозиційна проросійська партія «Демократичний фронт» може розраховувати на 22,8%. Ще одній антиурядовій силі, коаліції «Ключ», прогнозують 11,6%.

Повідомляється, що явка на виборах була рекордною – близько 73 відсотків.

16 жовтня Джуканович заявив, що очікує на перемогу своєї партії на виборах і що Чорногорія буде «стабільно і динамічно рухатися в бік своїх європейських та євроатлантичних цілей».

Опозиція звинуватила Джукановича в спробі залякати виборців тим, що, в разі програшу партії прем'єра в країні розпочнеться хаос.

«Єдиний хаос, який буде, – в кабінеті Джукановича», – прокоментував лідер проросійського «Демократичного фронту» Андрія Мандич.

У неділю поліція Чорногорії повідомила про затримання 20 осіб за підозрою у плануванні збройних нападів після завершення голосування.

Нинішні парламентські вибори в Чорногорії називають важливими для майбутнього курсу країни – в бік Заходу чи Росії. У Чорногорії, яка, відокремившись 2006 року від проросійської Сербії, різко змінила курс на євроатлантичну інтеграцію, існує досить глибокий розкол між прихильниками і супротивниками інтеграції з Заходом.

XS
SM
MD
LG