Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз»: у Стокгольмі завершилися усні слухання у рамках позову до «Газпрому»


У Стокгольмському арбітражі завершилися усні слухання в об’єднаній справі щодо взаємних позовів «Нафтогазу України» і російського «Газпрому» щодо контракту на газопостачання в Україну, повідомляє прес-служба української компанії.

За її даними, слухання тривали з 25 вересня до 11 жовтня 2016 року.

«Під час усних слухань сторони здійснили доповіді щодо своїх правових позицій, перехресний допит свідків й експертів обох сторін. Очікується, що у листопаді сторони надішлють трибуналу резюме за підсумками усних слухань (post-hearing brief)», – йдеться в повідомленні.

Остаточне рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма за контрактом на постачання газу очікується до 31 березня 2017 року.

Усні слухання за транзитним контрактом розпочнуться у Стокгольмі наприкінці листопада цього року, заявляють у «Газпромі».

У жовтні 2014 року компанія «Нафтогаз України» звернулася до Стокгольмського арбітражу з вимогою перегляду контракту на транзит газу з російським «Газпромом», а також компенсації у зв’язку з недостатніми обсягами прокачування.

Перед цим «Нафтогаз» подав позов щодо ціни газу на російську компанію «Газпром» до арбітражного суду у Стокгольмі.

На початку цього року голова української компанії Андрій Коболєв оцінив суму претензій «Нафтогазу» до російського «Газпрому» в 30 мільярдів доларів.

Водночас російський «Газпром» подав до Стокгольмського арбітражного суду три позови проти «Нафтогазу» на загальну суму понад 23 мільярди доларів.

XS
SM
MD
LG