Доступність посилання

ТОП новини

У день «нормандського саміту» число обстрілів різко впало – військові


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У прес-центрі штабу антитерористичної операції, що триває на частині Донбасу проти спільних російсько-сепаратистських сил, повідомили про різке зниження числа обстрілів у день, коли в Берліні відбувається зустріч у «нормандському форматі» про врегулювання на окупованій частині сходу України.

За цими даними, станом на 18-у годину з початку дня було зафіксовано лише сім випадків порушення режиму припинення вогню – порівняно з 57 випадками за всю попередню добу, з яких станом на 18-у у вівторок сталися 35.

Усі ці випадки відбулися на Донеччині – п’ять на маріупольському напрямку і два на донецькому; на луганському порушені тиші за цей час не зафіксовано, повідомили військові.

Донецькі сепаратисти тим часом, навпаки, заявили про «різке загострення» становища на фронті і про збільшення числа обстрілів їхніх позицій із боку українських військ – але їхня заява, з якою вони виступили під вечір, наскільки можна зрозуміти, стосується ще попередньої доби, вівторка, коли українські військові теж повідомляли про численні обстріли їхніх позицій.

Луганські сепаратисти так само ще не подавали своїх заяв про становище на лінії фронту протягом дня – їхня остання заява на цю тему була ще зранку і теж стосувалася попереднього дня.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Відтоді інтенсивність бойових дій знизилася, але обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG