Доступність посилання

ТОП новини

Кучма: домовленість щодо «дорожньої карти» Мінських угод є позитивним кроком


Леонід Кучма
Леонід Кучма

Представник України в Тристоронній контактній групі, колишній президент України Леонід Кучма вважає позитивним крокомдомовленість щодо підготовки «дорожньої карти» імплементації Мінських угод.

«І дуже правильно, що її розробку доручили міністрам закордонних справ, які на це мають право, і обов’язки. На відміну від Тристоронньої контактної групи, яка тільки може давати пропозиції і рекомендації», – цитує Кучму його речниця Дарина Оліфер на своїй сторінці у Facebook.

Водночас він висловив сумнів, що «дорожня карта» зможе передбачити все необхідне для забезпечення миру на Донбасі.

«Судячи з коментарів учасників зустрічі, є сумнів, чи вдасться в дорожній карті передбачити все те, що треба для реального забезпечення миру на Донбасі», – вважає Кучма.

Після закінчення зустрічі в «нормандському форматі» в Берліні президент України Петро Порошенко заявив, що учасники зустрічі досягли домовленості щодо «дорожньої карти» для виконання мінських домовленостей. За його словами, основу цього документа мають затвердити міністри закордонних справ чотирьох країн до кінця листопада, «дорожня карта» має передбачати і послідовність кроків, і гарантії їхнього виконання.

Раніше вже заявлялося про ідею створити «дорожню карту» виконання мінських угод, яка передбачала б чітку послідовність безпекових кроків для припинення бойових дій на Донбасі.

XS
SM
MD
LG