Доступність посилання

ТОП новини

Нацбанк просить Парубія змінити голову і склад фінкомітету Ради


Національний банк України звернувся до голови Верховної Ради України Андрія Парубія з пропозицією змінити голову парламентського комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергія Рибалку у зв’язку з «непрофесійністю і політичною заангажованістю».

Як повідомляє прес-служба відомства, у НБУ також є претензії до складу комітету.

«Питання викликає і склад Комітету, адже за окремими винятками діяльність більшості його членів є похідною від їх політичних та бізнесових інтересів. Наявність таких членів у складі Комітету унеможливлює ефективне виконання покладених на нього функцій в інтересах розвитку всього фінансового сектору та споживачів фінансових послуг», – зазначається у листі НБУ до Парубія.

Нацбанк наполягає на призначенні іншого голови та «більш професійного і менш заангажованого складу» комітету Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності.

18 жовтня парламентський фінкомітет, який очолює представник фракції Радикальної партії Сергій Рибалка, ухвалив рішення звернутися до президента України з проханням звільнити голову Національного банку Валерію Гонтареву із займаної посади через «втрату бездоганної ділової репутації».

У Верховній Раді вже вимагали відставки Гонтаревої, зокрема у березні 2015 року, після різкого падіння гривні.

Відповідно до законодавства,персональний склад комітетів формується Верховною Радою нового скликання. Крім того, голова, заступник голови, секретар комітету можуть бути у будь-який час за рішенням Верховної Ради відкликані зі своїх посад у зв’язку, зокрема, з їхньою незадовільною роботою на посаді.

XS
SM
MD
LG