Доступність посилання

ТОП новини

В.о. керівника Нацполіції Одеської області призначили Вадима Могилу


Тимчасово виконувати обов’язки керівника Головного управління Нацполіції України в Одеській області буде 31-річний Вадим Могила, повідомляють у відділі комунікацій управління.

Могила працює заступником керівника в регіональному управлінні поліції від липня 2016 року.

Раніше про відставку заявив керівник Головного управління Національної поліції в Одеській області Ґіорґі Лорткіпанідзе.

У відеозверненні, оприлюдненому на офіційному YouTube-каналі регіонального управління поліції, Лорткіпанідзе повідомив, що поліції в Одеській області на цей час бракує майже тисячі працівників (передусім, слідчих).

«На даному етапі для розвитку одеської поліції потрібна нова кров. Сьогодні я ухвалив рішення за власною ініціативою написати заяву про відставку з посади», – сказав Лорткіпанідзе і додав, що залишається «на службі українській державі і Верховному головнокомандувачу».

«Хочу побажати удачі кожному поліцейському, разом з якими ми пройшли повний труднощів шлях. Я вірю в одеситів і краще майбутнє нашої країни!» – вказав генерал поліції.

Керівник Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі, який пізніше також оголосив про свою відставку, заявив про «цькування» начальника поліції Одещини Ґіорґі Лорткіпанідзе.

«Це був перший начальник поліції протягом дуже довго періоду в історії Одеси, який не брав хабарів. Спочатку у нього відібрали більшість функцій, а потім почали цькування з усіх боків», – написав Саакашвілі написав на своїй сторінці у Facebook.

На посаду керівника тодішнього Головного управління МВС України в Одеській області 47-річний грузинський генерал був призначений у червні 2015 року – незабаром після того, як Одеську область очолив Міхеїл Саакашвілі. Президент України Петро Порошенко своїм указом надав Ґіорґі Лорткіпанідзе українське громадянство.

XS
SM
MD
LG