Доступність посилання

ТОП новини

11 лікарень Дніпра, де лікують поранених бійців, отримали гуманітарну допомогу з Франції


11 лікарень Дніпропетровщини, де лікують поранених бійців, отримали гуманітарну допомогу з Франції, від доброчинного фонду «Асоціація медичної та благодійної допомоги Франція – Україна». У середу відбулось вручення такої допомоги одинадцятій лікарні – базовому військовому шпиталю у Дніпрі.

Цю партію гуманітарної допомоги оцінюють у десять тисяч євро. Як розповіли у шпиталі, гуманітарний вантаж складається з багатофункціональних лікарняних ліжок для пацієнтів, матраців, тумбочок та телевізорів.

Це черговий гуманітарний вантаж, надісланий на Дніпропетровщину Асоціацією «Медична і благодійна допомога Франція – Україна», засновницею якої є колишня громадянка України, уродженка Дніпра, що зараз мешкає у Франції, Діана Долс.

Попередні, вагою в десятки тонн, були теж доправлені до медзакладів, де рятують поранених на Донбасі бійців. Загальна сума гуманітарної допомоги – понад 100 тисяч євро.

Тепер у планах доброчинників придбання томографів та іншого сучасного медичного обладнання для лікування поранених.

«Є такий мобільний рентген-апарат, який наводиш на пацієнта і прямо на операційному столі бачиш кулю чи інше чужородне тіло в кістці. Шпиталь передусім потребує такого обладнання, і ми його пообіцяли», – сказав куратор проекту Олександр Коломійцев.

Із початку бойових дій на Донбасі Дніпро прийняло понад 10 тисяч поранених українських військових. Зокрема, в обласній офтальмологічній лікарні Дніпра пролікували близько 350 українських бійців, які зазнали ураження очей, зробили кілька унікальних операцій видалення осколків й відновлення зору.

Близько 7 тисяч поранених прийняв військовий шпиталь. Зараз у військовому шпиталі лікується понад 250 військових.

XS
SM
MD
LG