Доступність посилання

ТОП новини

Нацрада застосувала попередження до радіо «Вести» – Костинський


Національна рада з питань телебачення і радіомовлення застосувала до радіостанції «Вести» санкцію «попередження». Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook член Нацради Сергій Костинський.

За його словами, перевіркою встановлено, що під час діалогу з радіослухачами гостя радіостанції Тетяна Монтян висловлювалася негативно та образливо на адресу героїв Революції гідності, допускала у прямому ефірі ненормативну лексику, при цьому ведучий передачі не зупинив та не зробив зауваження щодо неприйнятних висловлювань.

Крім того, Костинський повідомив, що Нацрада зафіксувала ознаки порушення вимог закону про квоти радіостанцією «Вести» (ТОВ компанія «Мастер», Харків): 44% – частка ведення передач українською мовою (має становити 50%).

Радіостанція «Вести» наразі не коментує попередження Нацради.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зафіксувала на чотирьох радіостанціях порушення закону про квоти.

8 листопада набули чинності зміни до закону України «Про телебачення і радіомовлення», які встановлюють квоти на пісні українською мовою на радіо, а також українську мову ведення радіоефіру. Цей закон Верховна Рада ухвалила 16 червня, президент підписав його 6 липня. Документ, зокрема, передбачає, що частка пісень державною мовою має становити упродовж першого року не менше ніж 25 відсотків, другого – не менше ніж 30 відсотків і третього – не менше ніж 35 відсотків.

Від дня набрання чинності мінімальна частка ведення передач державною мовою має становити упродовж першого року – не менше від 50%, упродовж другого – не менше від 55%, протягом третього – не менше від 60%.

XS
SM
MD
LG