Доступність посилання

ТОП новини

Парубій: Порошенко готовий до компромісу щодо нового складу ЦВК


Андрій Парубій
Андрій Парубій

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що президент України Петро Порошенко готовий у разі потреби змінити запропонованих кандидатів до нового складу ЦВК.

«Проводяться консультації. Буквально позавчора я черговий раз з того приводу мав розмову з президентом. Ми з ним узгодили певні позиції. Президент готовий йти на дискусію, готовий йти на заміну того чи іншого кандидата з переліку який є, для того щоб Верховна Рада позитивно проголосувала», – сказав Парубій в ефірі Радіо Свобода.

Він переконаний, що вже скоро парламент зможе проголосувати за новий склад ЦВК. Зараз, за словами Парубія, позиції фракцій не узгоджені.

«До мене звернулися найбільші політичні фракції з проханням перенести це питання до остаточного завершення консультацій. Мають відбутися додаткові консультації, і, очевидно, треба буде провести певні заміни», – зазначив він.

У жовтні Андрій Парубій заявляв, що запропонує президенту повторно внести кандидатури нового складу ЦВК, адже для нинішнього подання не вистачає голосів.

У червні цього року президент запропонував звільнити 12 із 15 членів Центральної виборчої комісії, серед яких голова ЦВК Михайло Охендовський і його заступники Андрій Магера та Жанна Усенко-Чорна.

У 12 із 15 членів Центрвиборчкому семирічний термін повноважень завершився ще 1 червня 2014 року, але вони продовжують виконувати свої обов’язки.

Подання про призначення нових членів ЦВК президент вносить у Верховну Раду після консультацій з фракціями й обговорення їхніх пропозицій.

XS
SM
MD
LG