Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі жителі Торецька шостий день залишаються без води


Торецьк, 27 листопада 2016 року
Торецьк, 27 листопада 2016 року

На Донбасі внаслідок бойових дій був пошкоджений водовід, який на 90% забезпечує потреби Торецька в воді, жителі міста шостий день залишаються без води.

Як повідомив Радіо Свобода заступник мера Торецька Сергій Віннік, водовід проходить з підконтрольної бойовикам Горлівки, і хоч ремонтні бригади наступного ж дня були готові виїхати на місце ушкодження, комунальники й досі не отримали від бойовиків гарантій безпеки, тому відновити водопостачання поки що не вдається.

Наразі потреби місцевого населення у воді забезпечують, доставляючи її автоцистернами. У всіх районах міста є визначені місця, де люди з пляшками та відрами, відстоявши чергу, можуть набрати воду. Загалом в місті працює два десятки машин, серед яких і пожежна техніка.

Проте у міської влади є побоювання щодо системи опалення, яка може вийти з ладу через перебої з водопостачанням. Зараз воду в міські котельні підвозять спецтехнікою, але на який час вистачить міських ресурсів, Віннік прогнозувати не береться.

«Ситуація критична, бо левову частку води ми зараз веземо на міські котельні. Ми ухвалили рішення – за жодних обставин не допустити зупинки котелень. Бо якщо вони зупиняться, ми можемо лише уявити наслідки. За великим рахунком – це другий Алевськ. Запустити їх в грудні, січні, лютому буде практично нереально», – повідомляє Віннік.

У кількох десятках будинків вже довелось вимкнути опалення. Для жителів таких квартир на вулицях рятувальники встановили пункти обігріву – військові намети, де люди можуть поїсти, випити гарячого чаю та погрітись біля буржуйок.

Домовленостей з бойовиками щодо ремонтних робіт станом на вечір неділі досягнути не вдалось. Для ремонту труби, за оцінками комунальників, знадобиться щонайменше три дні.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG