Доступність посилання

ТОП новини

Автор програми «Схеми» Наталка Седлецька отримала нагороду «Top 30 Under 30» від авторитетного видання «Kyiv Post»


Автор і ведуча програми «Схеми» Наталка Седлецька
Автор і ведуча програми «Схеми» Наталка Седлецька

Автор і ведуча програми журналістських розслідувань «Схеми» Наталка Седлецька потрапила до списку 30 молодих лідерів України віком до 30 років «Top 30 Under 30» за версією українського англомовного видання «Kyiv Post». Церемонія нагородження відбулася 29 листопада у Києві під час 5-ї конференції Tiger Conference.

Організатори премії зазначили, що 30 лауреатів обрали серед тисяч представників талановитої молоді, яка має значні досягнення в різних сферах, котрі не лише варті уваги в Україні, а й будуть цікаві міжнародним гостям конференції Tiger Conference.

«Це визнання роботи нашої команди – авторів проекту розслідувань «Схеми». Наше завдання – бути прожектором, що проливає світло на темні сторони української політики, висвітлюючи найпотворніші прояви елітарної корупції. Ця тема не має набридати – ні нам, ні глядачеві, поки суспільство і далі обирає у владу вчорашніх політиків», – звернулась до аудиторії у відеозверненні Наталка Седлецька, яка цими днями перебуває на Міжнародній антикорупційній конференції у Панамі.

«У цьому вся складність, яка лягла на плечі нашого покоління. Ми маємо боротись зі старим – одночасно створюючи нове. Вірю, що надія країни – на чесних професіоналів, які задають нові стандарти у будь-якій професії. Ламати систему і наводити лад – кожен у своїй сфері», – додала вона.

Нагороду вручив головний редактор «Kyiv Post» Браян Боннер.

За Наталку Седлецьку, яка перебуває у відрядженні, нагороду «Top 30 Under 30» отримала антикорупційна активістка Тата Пеклун, яка разом із нею стояла біля витоків створення програми «Схеми»
За Наталку Седлецьку, яка перебуває у відрядженні, нагороду «Top 30 Under 30» отримала антикорупційна активістка Тата Пеклун, яка разом із нею стояла біля витоків створення програми «Схеми»

Загалом премією «Top 30 Under 30» відзначено 30 талановитих молодих лідерів віком до 30 років, серед яких екс-голова Одеської митниці Юлія Марушевська, засновник української платформи онлайн-освіти Prometheus Іван Примаченко, виконавчий директор «Центру протидії корупції» Дарія Каленюк, редактор видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва-Боровик, журналістки Ірина Славінська, керівник ІТ-конференції Black Sea Summit Анастасія Слєпцова, засновниця міжнародного тижня моди Mercedes-Benz Kiev Fashion Days у Києві Дар’я Шаповалова та інші.

Цього року тема конференції Tiger Conference була присвячена баченню того, що можна зробити упродовж наступних 3 років для досягнення стратегічних національних цілей.

Цього року авторка та ведуча програми «Схеми» Наталка Седлецька також була удостоєна премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці».

Також програму «Схеми» номіновано на національну телевізійну премію «Телетріумф» у номінації «Програма журналістських розслідувань».

Минулого року міні-фільм Наталки Седлецької про маєтки олігарха від української енергетики потрапив до фіналу престижного конкурсу міжнародної асоціації мовців AIB.

Наталка Седлецька – телевізійний журналіст-розслідувач, спеціалізується на викритті високопосадової політичної корупції.

У 2013 році здобула стипендію імені Вацлава Гавела (спільна програма «Радіо Свобода» та МЗС Чехії) та працювала певний час у Празі у штаб-квартирі Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа. Після втечі президента Януковича взяла активну участь у проекті YanukovychLeaks.

Наприкінці стажування отримала пропозицію від української служби Радіо Свобода підготувати проект нової телевізійної програми розслідувань. Вже у липні 2014 року на Радіо Свобода та телеканалі «UA:Перший» (колишній «Перший національний») вийшов в ефір дебютний випуск програми Наталки Седлецької про велику політичну корупцію і зловживання владою «Схеми: Корупція в деталях».

Автор і ведуча програми «Схеми» Наталка Седлецька
Автор і ведуча програми «Схеми» Наталка Седлецька

XS
SM
MD
LG