Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили завершили ракетні випробування на півдні – Муженко


Віктор Муженко
Віктор Муженко

Повітряні сили Збройних сил України завершили навчальні ракетні випробування на півдні країни, написав на своїй сторінці у Facebook начальник Генерального штабу Збройних сил Віктор Муженко.

«Успішно завершені контрольно-льотні випробування зенітних керованих ракет. Збройні сили зробили потужний крок в плані підвищення своєї боєздатності і набуття спроможностей для захисту своєї держави. Повітряний кордон України – недоторканний», – написав Муженко.

Речник президента України Святослав Цеголко 1 грудня заявив, що під час випробувань на Херсонщині того дня відбулося 16 пусків українських ракет. За словами Цеголка, про це президенту України Петрові Порошенку доповіли міністр оборони і начальник Генерального штабу.

У ЗСУ повідомляли, що у рамках випробувань 1–2 грудня відпрацьовують практичні завдання з бойовими (та імітованими) пусками зенітних керованих ракет по повітряних цілях – безпілотних літальних апаратах типу ВР-3 «Рейс», які імітують політ «крилатої ракети».

Напередодні командування Повітряних сил Збройних сил України заявляло, що ракетні випробування проводитимуться у зоні, яка виключає будь-яку загрозу для жителів Криму, а звинувачення Росії у створенні таких загроз є провокацією. У ЗСУ наголосили, що було уточнено розміри небезпечної зони виконання пусків, а межа східної частини цієї зони проходить за 27–30 кілометрів від північно-західного узбережжя Криму, це повністю виключає загрозу для кримчан.

Як повідомляли ЗМІ, Росія погрожувала ракетним ударом у разі проведення Україною військових навчань поруч із окупованим Кримом. Попередження про це містилося у листі Міністерства оборони Росії, адресованому військовому аташе у складі посольства України в Росії.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що суверенний повітряний простір Росії в Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки, а там Україна здійснювати ракетні випробування не має наміру.

XS
SM
MD
LG