Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК: немає порушень у поєднанні міністром Данилюком держслужби з керівництвом офшорних компаній


Національне агентство з питань запобігання корупції не виявило порушень у тому, що міністр фінансів Олександр Данилюк поєднував роботу на держслужбі і на посаді директора у кількох компаніях із Кіпру та Кайманових островів. Про це йдеться у повідомленні на сайті НАЗК.

«У діях міністра фінансів України Данилюка О.О. Національне агентство не виявило порушень обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, а також запобігання конфлікту інтересів у зв’язку з наявністю в особи підприємств чи корпоративних прав», – йдеться в повідомленні.

Данилюк надав письмові пояснення, у яких зазначено, що на момент та після призначення його на посаду міністра фінансів він не обіймав посади директора компаній Rurik Real Estate Investment Limited та CEE Investments & Advisory LLP. На підтвердження вказаної інформації він надав офіційні витяги з відкритого англійського реєстру.

У квітні 2016 року журналісти програми «Схеми» виявили, що, перебуваючи на держслужбі з 2010 року, Олександр Данилюк був директором кіпрських компаній Rurik Real Estate Investment Ltd і Hogsmill Investment Ltd, які, у свою чергу, засновані офшором з Кайманових островів Rurik Real Estate Investment Limited.

Після журналістського викриття Данилюк на своїй сторінці у мережі Facebook вибачився перед суспільством та визнав, що дійсно є директором трьох офшорних фірм. Пообіцяв внести зміни до своєї декларації.

«Як директор цих компаній я гроші не отримував. Це просто структура управління. Це ж не робота. Це ж не employment. Ви ж не плутайте ці речі. Я не працюю там, я зарплату не отримував там. Конфлікту інтересів немає», – заявив міністр згодом в інтерв’ю Радіо Свобода.

Від квітня 2016 року Данилюк очолює Міністерство фінансів, перед цим працював в Адміністрації президента.

XS
SM
MD
LG