Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: за минулу добу на Донбасі втрат серед військових немає


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу у зоні бойових дій на Донбасі жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, вчора з боку підтримуваних Росією бойовиків порушення режиму тиші були зафіксовані на всіх напрямках, зокрема, на луганському напрямку бойовики здійснили дев’ять обстрілів, з них один – із важкого озброєння.

На донецькому напрямку, за даними Лисенка, були зафіксовані три випадки потужних обстрілів у Луганському, авдіївській промзоні та шахті Бутовка, кожен обстріл тривав близько двох годин.

Речник АТО повідомив, що на маріупольському напрямку зафіксовані 14 випадків порушення режиму припинення вогню з боку проросійських бойовиків, зокрема з використанням важкого озброєння.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах минулої доби Ясинуватої, Докучаєвська, Саханки, Трудівського і Старомихайлівки. Сепаратисти угруповання «ЛНР» заявляють про чотири обстріли з боку українських військових, зокрема звинувачують в обстрілах своїх позицій біля села Весела Гора.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з вересня, але він щоразу порушувався. Cторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG