Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Довгий підтвердив факт зустрічей з Онищенком


Олесь Довгий, архівне фото
Олесь Довгий, архівне фото

Народний депутат з фракції «Воля народу» Олесь Довгий підтвердив факт зустрічей зі своїм колегою, парламентарем Олександром Онищенком у Генуї та в Лондоні. Про це він повідомив в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

За словами парламентаря, перша його зустріч з Онищенком відбулася в Італії.

«Я з сім’єю був на екскурсії в Генуї, він вийшов на зв’язок і попросив про зустріч... Він говорив багато різного, але точно пам’ятаю, що мене зачепило за живе, так це те, що обвинуваченою у його справах виявилася його мати... Він просив допомоги і поради, запитував, на яку підтримку групи він може розраховувати. Я взяв час подумати, чи буду я цим займатися, і чим можу допомогти», – розповів Довгий.

Вдруге, за його словами, парламентарі зустрілися в Лондоні.

«Я повернувся в Україну і провів консультації з юристами. Вони дали правову оцінку ситуації та свої рекомендації. Онищенко кілька разів телефонував і запитував: «Ну, що? Ну, коли?». Коли правову позицію сформували, я на його прохання полетів до Лондона, щоб пояснити пропозиції юристів. Вони рекомендують матері Онищенка послатися на вік і в цьому ключі розпочати співпрацю зі слідством», – додав Довгий.

Депутат наголосив, що під час зустрічей він представляв депутатську групу «Воля народу», про що говорив і Онищенку.

При цьому Довгий не став підтверджувати достовірність оприлюдненого в ЗМІ запису начебто переговорів депутатів.

«Запису я не слухав, і слухати не маю наміру, оскільки чудово пам’ятаю цю розмову, її передісторію й обставини», – сказав він.

Напередодні Олександр Онищенко оприлюднив аудіозапис розмови з колегою по Верховній Раді Олесем Довгим про те, як йому уникнути покарання за корупційні злочини, Довгого він назвав «переговорником від президента».

6 грудня народний депутат України Віктор Развадовський вийшов з депутатської групи «Воля народу». До цього депутатська група складалася з 19 народних депутатів, тепер 18 – це найменша кількість депутатів, необхідна для існування групи в цьому скликанні парламенту.

5 липня Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка. Тоді депутата в залі засідань Ради не було.

За даними НАБУ, Онищенко є фігурантом розслідування щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». За даними бюро, сума, що фігурує у цій справі, – 3 мільярди гривень, з цього приводу уже затримані 12 людей. Онищенко називає звинувачення проти нього фіктивним.

XS
SM
MD
LG