Доступність посилання

ТОП новини

Безсмертний: Савченко використовують «утемну»


Роман Безсмертний
Роман Безсмертний

Москва «втемну» використовує народного депутата Надію Савченко, інформація про зустріч якої в Мінську з лідерами бойовиків з’явилася в ЗМІ, заявляє колишній представник України у політичній підгрупі на переговорах у Мінську Роман Безсмертний.

В ефірі Радіо Свобода він заявив, що розпочалася чергова фаза реанімації «Мінська». «Я б назвав це «Мінськ-3». У процес включили нові фігури», – додав Безсмертний.

За його словами, на зустрічі в Мінську 7 грудня була не лише Надія Савченко. «Там були представники й інших груп суспільних, політичних. По суті, мінському процесу створено а – конкурент, б – продовження у вигляді зібрання, яке там відбулося. Що з цього буде, можна прогнозувати декілька варіантів, але одна з ролей у цьому процесі відведена, очевидно, пані Савченко. Ця фігура найбільш відома. Я б сказав, що в даному випадку її використовують утемну», – сказав Безсмертний.

У цьому контексті він звернув увагу на заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, що «Кремль вже готовий міняти «всіх на всіх» і завтра». «З іншого боку, закрита зустріч, яка в принципі не може бути закритою, бо там є така публічна особа, як Савченко. І зверніть увагу, ні слова не сказано, що там були й інші люди, з якими велися розмови на цю тему», – сказав він, не уточнивши імен.

«В умовах паузи, яка тривала від моменту підготовки й проведення виборів у США, яка триває у зв’язку з проведенням виборів у Франції й далі ще будуть вибори в Німеччині, знайдена інша база для того, щоб нав’язати методологію виходу-входу в наступну фазу конфлікту з використанням усліпу і Надії Савченко, і багатьох гравців. Треба лише сказати, що ця гра приведе до чергової реанімації, активізації в процесі і Суркова, і Медведчука, і декількох фігур, які є свого роду агентами впливу, які перебувають у Києві, а дехто з них є в органах влади», – заявив Безсмертний.

Як повідомляли українські ЗМІ, Савченко 7 грудня таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з керівниками угруповань «ДНР» і «ЛНР» Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким.

Савченко наразі не коментувала повідомлень про цю зустріч. 12 грудня вона має зробити заяву з цього приводу.

Тим часом, Плотницький підтвердив, що разом із Захарченком зустрічався із Савченко в Мінську. За його словами, на зустрічі йшлося про обмін полоненими за формулою «всіх на всіх», передає російське видання «РИА Новости». «Це треба сприймати правильно, потрібно розуміти, що весь цей процес іде в рамках мінських переговорів», – заявив Плотницький.

Водночас радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт в ефірі телеканалу «112. Україна» повідомив, що Савченко не попереджала СБУ про свою поїздку до Мінська.

У «Батьківщині», у фракції якої в парламенті перебуває Савченко, заявляють про неприпустимість будь-яких переговорів із лідерами угруповань «ДНР» і «ЛНР».

Щодо Надії Савченко, то в політичній силі заявили, що вона бере участь у «новому політичному проекті». «Вона не координує свої дії з фракцією і партією «Батьківщина», – сказано в заяві.

XS
SM
MD
LG