Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» про зустріч Савченко з лідерами бойовиків: «переговори з терористами» неприпустимі


Надія Савченко
Надія Савченко

У «Батьківщині» заявляють про неприпустимість будь-яких переговорів із лідерами угруповань «ДНР» і «ЛНР». Про це йдеться в заяві політичної сили щодо інформації про таємну зустріч Надії Савченко з лідерами бойовиків.

«І партія в цілому, і фракція «Батьківщина» у Верховній Раді від самого початку російської агресії проти України послідовно відстоює позицію, що переговори з терористами проводити не можна. Ця позиція нашої політичної сили зафіксована у численних заявах і виступах», – заявляють у «Батьківщині».

Щодо Надії Савченко, яка є депутатом від фракції «Батьківщина» в парламенті, у політичній силі заявили, що вона бере участь у новому політичному проекті. «Вона не координує свої дії з фракцією та партією «Батьківщина», – сказано в заяві.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що 7 грудня в Мінськ прилетіли лідери угруповань «ЛНР» і «ДНР» Ігор Плотницький і Олександр Захарченко. За цими даними, з аеропорту їх забрали представники посольства Російської Федерації в Білорусі.

Як повідомляли українські ЗМІ, Савченко 7 грудня таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з керівниками угруповань «ДНР» і «ЛНР» Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким.

Савченко наразі не коментувала повідомлень про цю зустріч. 12 грудня вона має зробити заяву з цього приводу

Тим часом, Плотницький підтвердив, що разом із Захарченком зустрічався із Савченко в Мінську. За його словами, на зустрічі йшлося про обмін полоненими за формулою «всіх на всіх», передає російське видання «РИА Новости». «Це треба сприймати правильно, потрібно розуміти, що весь цей процес йде в рамках мінських переговорів», – заявив Плотницький.

Водночас радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт в ефірі телеканалу «112. Україна» повідомив, що Савченко не попереджала СБУ про свою поїздку до Мінська.

XS
SM
MD
LG