Доступність посилання

ТОП новини

Сили безпеки Йорданії знешкодили бойовиків в Ель-Караку – 10 загиблих, щонайменше 30 поранених


Люди на вулиці поблизу фортеці в Ель-Караку, Йорданія, 18 грудня 2016 року
Люди на вулиці поблизу фортеці в Ель-Караку, Йорданія, 18 грудня 2016 року

Сили безпеки Йорданії повідомили повідомили про знешкодження групи бойовиків, які здійснили атаку у популярному серед туристів місті Ель-Карак 18 грудня. Повідомляється, що поліція вбила 4 нападників. За уточненими даними, загиблими є 10 людей – семеро членів сил безпеки, двоє йорданських мирних жителів і жінка-турист з Канади. Крім того, щонайменше 30 людей зазнали поранень.

В офіційній заяві сил безпеки йдеться про знешкодження 4 «терористів» в ході протистояння на території фортеці. Даних про особу цих загиблих чи приналежність до певного воєнізованого угруповання немає.

У неділю в популярному серед туристів місті Ель-Карак на заході Йорданії озброєні особи після вимоги про зупинку відкрили вогонь по поліцейському патрулю, а потім втекли на територію фортеці, активно відвідуваної туристами. Там продовжилася перестрілка з силами безпеки.

Місто Ель-Карак розташоване за приблизно 120 кілометрів на південь від столиці Йорданії Аммана.

Йорданія є ключовим союзником Вашингтона і членом коаліції під проводом США у боротьбі проти бойовиків угруповання «Ісламська держава» в Іраку і Сирії.

XS
SM
MD
LG