Доступність посилання

ТОП новини

Онищенко звинуватив Порошенка в отриманні вигоди від війни


Олександр Онищенко
Олександр Онищенко

Український депутат-втікач Олександр Онищенко звинувачує президента України Петра Порошенка у тому, що представники його близького оточення отримують вигоду від бойових дій на Донбасі.

19 грудня на прес-конференції Онищенко повторив підозри, які озвучувалися й раніше, що компанії, пов’язані з найближчим оточенням Порошенка, начебто, отримували прибутки від контрактів на постачання українським військовим на лінії зіткнення на Донбасі.

Зважаючи на це, заявив Олександр Онищенко, Петро Порошенко не дуже зацікавлений у припиненні бойових дій на сході України і виконанні мінських домовленостей.

«Він не хоче цього робити, оскільки війна для нього також є бізнесом. Також для нього це шлях утримувати владу», – зазначив Онищенко на прес-конференції, яку він давав через Skype.

Олександр Онищенко також критикував Порошенка за утримання у власності кондитерської фабрики у Росії.

Також у понеділок Онищенко повідомив, що американські спецслужби перевірили його на поліграфі. «Чи готовий Порошенко також пройти тест на детекторі брехні?», – написав Онищенко 19 грудня у Facebook.

В Адміністрації президента України наразі не коментували цих звинувачень.

Раніше на звинувачення з боку Онищенка керівник Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Андрій Жигулін заявляв: «На пана Онищенка з усім його так званим компроматом очікують в Україні правоохоронні органи, зокрема НАБУ, ГПУ, СБУ з розкритими обіймами».

17 грудня заступник генерального прокурора, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що НАБУ закриє провадження, яке було відкрито за заявою у ЗМІ народного депутата Олександра Онищенка.

Перед цим Радіо Свобода повідомляло, що міністерство юстиції США припинило контакти з українським депутатом-утікачем Олександром Онищенком, який заявив, що передав американським спецслужбам докази корупції президента України.

Онищенко заявив ще 1 грудня, що передав агентам ФБР аудіозаписи розмов українського президента Петра Порошенка та його оточення. За словами депутата-втікача, учасники розмов обговорюють схеми крадіжки грошей із державних і приватних компаній, а також купівлю голосів у парламенті. Ці звинувачення адміністрація президента категорично заперечує.

Онищенка, який втік із України перед тим, як його влітку 2016 року позбавили депутатської недоторканності, українська влада звинувачує в імовірній крадіжці на суму 64 мільйони доларів у державній компанії «Укргазвидобування».

Служба безпеки звинуватила Онищенка в шпигунстві на користь Росії.

Нинішнє місцеперебування Онищенка невідоме, хоча більшу частину свого часу після втечі з України він провів у Лондоні.

XS
SM
MD
LG