Доступність посилання

ТОП новини

У Раді оголосили про виключення Савченко з фракції «Батьківщина»


Надія Савченко
Надія Савченко

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій офіційно оголосив про виключення народного депутата Надії Савченко із фракції «Батьківщина».

«Депутатська фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» на своєму засіданні 15 грудня 2016 року ухвалила рішення виключити зі складу фракції народного депутата Україна Надію Савченко», – повідомив Парубій на ранковому засіданні Верховної Ради 20 грудня у Києві.

15 грудня фракція «Батьківщина» у Верховній Раді виключила зі свого складу Савченко. Як мовиться в повідомленні, «життя засвідчило, що принципи і політичні переконання Надії Савченко та «Батьківщини» не збігаються».

При цьому фракція нагадала, що партія «Батьківщина» на парламентських виборах 2014 року внесла Надію Савченко першим номером до свого виборчого списку «заради звільнення української жінки, офіцера з російського полону» і, «якби було можливо повернути час назад, сьогодні ми б зробили для звільнення Надії те ж саме».

Раніше «Батьківщина» вже заявляла, що Савченко не координує свої дії з цією політичною силою, членом фракції якої в парламенті вона була, і засудила переговори Савченко з керівниками угруповань «ДНР» і «ЛНР», визнаних в Україні терористичними.

Також через такі зустрічі і заяви Савченко, які сприймали як прихильні до сепаратистів, ініційоване її виключення зі складу комітету з національної безпеки і оборони Верховної Ради, ведеться мова і про відкликання її зі складу делегації українського парламенту в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Сама Надія Савченко повідомляла, що вже не є членом партії «Батьківщина», за списком якої, ще перебуваючи в ув’язненні в Росії, вона була обрана до парламенту. Її сестра Віра розповідала, що заяву про вихід із партії Надія подала ще в жовтні.

За словами Надії Савченко, на переговори з лідерам бойовиків до Мінська вона поїхала заради звільнення полонених.

XS
SM
MD
LG