Доступність посилання

ТОП новини

Голови МЗС Росії і Туреччини: співпраця щодо Сирії триватиме


Сергій Лавров (л), Мевлют Чавушоглу в Москві, 20 грудня 2016 року
Сергій Лавров (л), Мевлют Чавушоглу в Москві, 20 грудня 2016 року

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і його турецький колега Мевлют Чавушоглу заявляють, що Москва й Анкара продовжать співпрацю щодо вирішення ситуації в Сирії.

Чавушоглу прибув до Москви 20 грудня на переговори з Лавровим і головою іранського МЗС Мохаммадом Джавадом Заріфом. Зустріч відбувається наступного дня після того, як в Анкарі був убитий російський посол Андрій Карлов.

За словами турецького міністра, ті, хто планував вбивство посла, мали намір розірвати співпрацю Москви й Анкари щодо Сирії. Він також додав, що Росія і Туреччина «не дозволять», щоб ці наміри організаторів вбивства увінчалися успіхом.

Водночас Лавров заявив, що співпраця двох країн щодо Сирії триватиме. Він висловив вдячність турецькій владі за її «негайну реакцію на злочин і за співчуття».

Російський міністр також заявив, що загибель Карлова підкреслила важливість співпраці між Росією, Туреччиною й Іраном щодо Сирії і з приводу заходів протидії тероризму.

Троє міністрів планують обговорити кризу в Сирії під час своїх переговорів у Москві.

За словами Чавушоглу, вулицю в Анкарі, де розташоване посольство Росії, назвуть на честь Карлова. Крім того, він додав, що турецькі і російські слідчі спільно розслідуватимуть справу.

20 грудня група слідчих із Росії прибула до Анкари.

Влада Туреччини повідомила, що арештувала декількох родичів поліцейського, який застрелив Карлова. Нападника згодом застрелили поліцейські.

XS
SM
MD
LG