Доступність посилання

ТОП новини

Путін доручив підготувати заходи для зниження попиту на сурогатний алкоголь у Росії


Президент Росії Володимир Путін доручив уряду підготувати пропозиції щодо посилення правил виробництва і торгівлі спиртовмісною продукцією для зниження попиту на сурогатний алкоголь.

У документі, опублікованому на сайті президента Росії, вказані такі заходи, як зміна акцизів, посилення відповідальності за злочини в сфері торгівлі спиртовмісною продукцією і запровадження обов’язкового маркування.

Тим часом, російська влада повідомила про зростання до 62 кількості жертв отруєння косметичним засобом «Глід» (російською – «Боярышник») в Іркутську.

У справі про масове отруєння вже заарештовані 12 осіб.

В Іркутську від початку тижня діє режим надзвичайної ситуації. 20 грудня він запроваджений по всій області. Тимчасово заборонений продаж всіх спиртовмісних нехарчових рідин.

Масове отруєння концентратом для ванн «Боярышник», в якому міститься метиловий спирт, сталося в іркутському мікрорайоні Ново-Леніно. Постраждалі почали звертатися до лікарень з вечора 17 грудня.

За даними російського агентства із захисту прав споживачів «Росспоживнагляду», за дев’ять місяців 2016 року в Росії зафіксували 36 тисяч випадків гострого отруєння алкогольною продукцією, понад дев’ять тисяч із них – із летальним результатом.

XS
SM
MD
LG