Доступність посилання

ТОП новини

«Національний фронт» Марін Ле Пен збирає 20 мільйонів євро на вибори 2017 року у Франції – Bloomberg


Лідер «Національного фронту» Марін Ле Пен
Лідер «Національного фронту» Марін Ле Пен

Праворадикальна партія «Національний фронт», очолювана Марін Ле Пен, намагається зібрати 20 мільйонів євро, що необхідні для фінансування виборчої кампанії в ході президентських і парламентських виборів наступного року, повідомив виданню Bloomberg News 22 грудня головний фінансист партії Валлеран де Сен-Жюст.

За його словами, «Перший чесько-російський банк» (ПЧРБ) позичив ультраправій партії понад 9 мільйонів євро в 2014 році, але Центробанк Росії відкликав банківську ліцензію цієї фінустанови в липні цього року.
Нині, як заявив Валлеран де Сен-Жюст, партія шукає нових фінансових покровителів.

«Втрата ПЧРБ була важким ударом для нас», – сказав він і додав, що російський кредит вважався стабільним ресурсом. «Зараз ми досі в пошуку кредиту», – зауважив Валлеран де Сен-Жюст.

За словами представника «Національного фронту», нині партія шукає кредиторів в іноземних країнах, зокрема і в Росії, оскільки французькі банки відмовляються фінансувати цю політичну силу.

Згідно з даними соціологічних опитувань, лідер «Національного фронту» Марін Ле Пен є у двійці найімовірніших претендентів на крісло наступного президента Франції.

Наступні президентські вибори у Франції пройдуть в два тури – в квітні і травні 2017 року, а вже в червні відбудуться парламентські вибори.

XS
SM
MD
LG