Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку загинув цивільний, декого евакуйовують – соцмережі


У Калінінському районі Донецька місцеві жителі відчули вибухову хвилю і помітили яскравий спалах біля транспортної розв'язки. За повідомленням кореспондента проекту Радіо Свобода «Донбас.Реалії», загинув цивільний.

Сусідні до епіцентру удару будинки хитає, у деяких повилітали шибки, обстріли здійснюються з важкий озброєнь, повідомляють користувачі соцмереж.

Мешканців Київського району поступово вивозять до центру Донецька. У соціальних мережах пишуть, що над вечір евакуйовували вже на БМП і декого – примусово.

Обстріли фіксують також у Привокзальному районі міста, їх чутно і в Українську, що в 60 кілометрах від Донецька.

Бої тривають уже кілька годин. Раніше у Київському районі Донецька зайнялись взуттєва майстерня і господарський ринок. В угрупованні «ДНР» заявляють, що під час обстрілів з боку українських військових у Донецьку поранені близько 10 цивільних. Також, за інформацією донецьких сепаратистів, у результаті обстрілів у Калінінському районі Донецька загинули двоє цивільних.

Між тим голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомляє про продовження обстрілу бойовиками Авдіївки, у результаті чого загинули двоє людей.

Останнім часом на Донбасі загострилася ситуація, зокрема, від 29 січня тривають запеклі бої неподалік Авдіївки. Сторони конфлікту звинуватили одна одну у спричиненні цих боїв, а також заявляють про жертви серед мирного населення внаслідок обстрілів.

Угруповання «ДНР» зі свого боку повідомляло про обстріли низки населених пунктів на непідконтрольній Україні території. Складна гуманітарна ситуація склалася в окупованій Ясинуватій, що навпроти Авдіївки по той бік лінії фронту. У четвер бойовики звинуватили українських військових в обстрілах Донецька і Макіївки, внаслідок чого поранені четверо мирних жителів.

XS
SM
MD
LG