Доступність посилання

ТОП новини

Нацбанк спростовує інформацію про відставку Гонтаревої


Валерія Гонтарева
Валерія Гонтарева

Національний банк України спростовує інформацію про те, що голова НБУ Валерія Гонтарева подала заяву про відставку. Про це йдеться у відповіді прес-служби банку на запит Радіо Свобода.

«Прес-служба не підтверджує інформацію щодо відставки голови НБУ Валерії Гонтаревої. Як ви знаєте, НБУ традиційно за місяць повідомляє про майбутні зміни у складі Правління. Наразі усі члени Правління НБУ працюють за планом та мають щільний графік роботи», – заявили в прес-службі НБУ.

Раніше сьогодні ЗМІ з посиланням на депутата від БПП Ірину Луценко повідомили, що Гонтарева подала заяву про відставку з посади голови НБУ.

Цього місяця Валерія Гонтарева заявила, що готова подати у відставку після того, як на її місце буде запропонована кандидатура «професіонала і технократа». Голова НБУ також заявила, що за місяць попередить про свій відхід із Нацбанку.

На початку березня з’явилися повідомлення в ЗМІ про те, що голова Національного банку України Валерія Гонтарева таки планує піти з посади. Перед цим у Нацбанку спростували інформацію про можливу відставку Гонтаревої. Зокрема, за інформацією Kyiv Post, Валерія Гонтарева чекатиме, допоки вирішиться питання із черговим траншем кредиту МВФ у 17,5 мільярдів доларів. Наприкінці січня вона заявила, що упродовж цього року Україна може отримати чотири транші від МВФ.

Гонтареву призначили на посаду голови НБУ у червні 2014 року.

XS
SM
MD
LG