Доступність посилання

ТОП новини

САП: у рамках «газової справи Онищенка» в Чорногорії затримали Мусієнко, готується екстрадиція


Народний депутат Олександр Онищенко, який влітку минулого року покинув територію України
Народний депутат Олександр Онищенко, який влітку минулого року покинув територію України

Спеціалізована антикорупційна прокуратура готує екстрадицію до України Ірини Мусієнко у рамках так званої «газовій справі Онищенка».

Як повідомляє прес-служба прокуратури, 7 квітня Мусієнко затримали в Чорногорії.

«7 квітня в аеропорту «Подгориця» владою Чорногорії з орієнтування департаменту Інтерполу та Європолу затримано громадянку України Мусієнко І.Н., яка підозрюється в участі в так званій «газовій схемі» депутата Онищенка», – йдеться у повідомленні.

За даними САП, Мусієнко залишила територію України 15 червня 2016 року.

13 серпня 2016 року їй було повідомлено про підозру, Мусієнко підозрюють у створенні або участі у злочинній організації, розкраданні державного майна в особливо великих розмірах, фіктивному підприємництво, відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом.

Національне антикорупційне бюро 13 серпня 2016 року оголосило підозрювану в розшук.

Детективи НАБУ підозрюють народного депутата Олександра Онищенка в організації схеми розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько трьох мільярдів гривень. Онищенко заперечував свою причетність до цього і називав порушену справу тиском на нього з метою відібрати його бізнес.

Онищенко покинув територію України перед тим, як його у липні 2016 року позбавили депутатської недоторканності, місце перебування Онищенка невідоме.

XS
SM
MD
LG