Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: безпека місії ОБСЄ має бути гарантована


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Українська сторона засуджує перешкоджання роботі місії ОБСЄ з боку бойовиків. Про це 23 квітня заявив президент України Петро Порошенко.

«Українська сторона засуджує усі форми постійного перешкоджання бойовиками роботі СММ ОБСЄ. Її безпека і свобода дій мають бути гарантовані», – наголосив президент України у Facebook. Порошенко додав, що цей злочин «має бути розслідуваний, а винні обов’язково покарані».

«Доручив міністрові закордонних справ бути в постійній координації з ОБСЄ. Дав відповідні розпорядження: українські медики у разі необхідності готові надати потрібну допомогу. Висловлюю співчуття рідним та близьким загиблого представника СММ ОБСЄ і бажаю швидшого одужання пораненим», – зазначив президент.

Зранку 23 квітня в районі села Пришиб на контрольованій угрупованням «ЛНР» частині Луганщини підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Згідно з повідомленням місії, загинув один, госпіталізовані двоє членів патруля місії.Агенція Reuters із посиланням на міністерство закордонних справ Австрії, яка нині головує в ОБСЄ, повідомила, що загиблим є громадянин США, однією з поранених – громадянка Німеччини. Інформацію про загибель американця Радіо Свобода підвердили і в міністерстві закордонних справ України.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили в підриві автомобіля ОБСЄ «підготовлену українську диверсійно-розвідувальну групу». Бойовики раніше також заявили, що автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, в якому загинули та поранені співробітники місії, «відхилився від основного маршруту і рухався другорядними дорогами».

Українська сторона Спільного центру контролю та координації (СЦКК) режиму припинення вогню на Донбасі повідомила, що близько 10:17 під час здійснення патрулювання «ймовірно на міні підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ».

XS
SM
MD
LG