Доступність посилання

ТОП новини

Дію рішення про перейменування вулиць в Одесі припинено – мерія


Мер Одеси Геннадій Труханов
Мер Одеси Геннадій Труханов

Міський голова Одеси Геннадій Труханов припинив дію рішення міської ради про перейменування вулиць та інших об’єктів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби мерії Одеси.

«Питання (про перейменування вулиць – ред.) буде винесено на повторний розгляд сесії Одеської міської ради після проведення процедури громадського обговорення відповідного проекту рішення», – мовиться в повідомленні.

У мерії не вказали, коли саме відбудеться обговорення питання з участю громадськості.

Напередодні Приморський районний суд Одеси визнав протиправним та скасував рішення Одеської міськради про перейменування раніше декомунізованих вулиць і провулків. Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що мер Одеси планує ветувати це рішення міськради.

26 квітня Одеська міська рада ухвалила рішення про зміну назв низки вулиць в Одесі, які були перейменовані в травні минулого року на той час керівником Одеської облдержадміністрації Міхеїлом Саакашвілі у рамках декомунізації. У міськраді пояснили, що цим рішенням депутати «завершили процес декомунізації, а також привели у відповідність правильність написання топонімів міста, це було необхідно для забезпечення обліку, усунення повторів і впорядкування назв».

У СБУ повідомили про відкриття кримінального провадження через рішення міськради Одеси перейменувати низку вилиць.

21 травня 2015 року в Україні вступили у дію декомунізаційні закони. За даними Українського інституту національної пам’яті, в Україні упродовж 2016 року в рамках виконання закону про декомунізацію перейменували понад 51 тисячу вулиць і знесли 1 тисячу 320 пам’ятників Леніну.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Робота для СБУ. Не можна допустити реваншу кремлівських посіпак

Суд скасував рішення Одеської міськради про перейменування низки вулиць​

СБУ: відкрите провадження через рішення перейменувати низку вулиць в Одесі​

XS
SM
MD
LG