Доступність посилання

ТОП новини

«Опозиційний блок» заявляє про допит і обшук в його депутатів в Одесі


В Одесі, де вшановують пам’ять жертв подій 2 травня 2014 року, посилені заходи безпеки, вулиці міста патрулюють три тисячі правоохоронців
В Одесі, де вшановують пам’ять жертв подій 2 травня 2014 року, посилені заходи безпеки, вулиці міста патрулюють три тисячі правоохоронців

«Опозиційний блок» заявляє, що трьох депутатів від цієї політичної сили в Одеській обласній раді 2 травня викликали на допит, а в ще одного відбувається обшук.

За повідомленням на сайті «Опозиційного блоку», Віктора Баранського, Віталія Саутенкова і Олександра Адзеленка викликали на допит в рамках кримінального провадження, що стосується розслідування загибелі людей в Будинку профспілок на Куликовому полі в Одесі 2 травня 2014 року.

Крім того, за повідомленням, у депутата Одеської обласної ради від «Опозиційного блоку» Сергія Черв’якова СБУ проводить обшук нібито також у зв’язку з подіями 2 травня.

В Одеській обласній організації «Опозиційного блоку» заявили, що в такий спосіб «влада, використовуючи одеську трагедію, тисне на опозицію».

Водночас в управлінні Служби безпеки України в Одеській області Радіо свобода повідомили, що 2 травня «тривають оперативно-слідчі дії», але наразі в управлінні не готові коментувати заяви представників «Опозиційного блоку».

Радник головного управління Нацполіції України в Одеській області Руслан Форостяк підтвердив Радіо Свобода інформацію про обшуки у депутатів Одеської облради Саутенкова і Баранського. У якій справі їх проводять, він не уточнив, але заявив, що слідчі дії проводять слідчі з одеського управління поліції за поданням СБУ.

Сьогодні в Одесі, де вшановують пам’ять жертв подій 2 травня 2014 року, посилені заходи безпеки, вулиці міста патрулюють три тисячі правоохоронців.

2 травня 2014 року на марш футбольних фанатів і проукраїнських сил у центрі Одеси напали проросійські активісти з вогнепальною зброєю. Були вбиті шість людей-учасників маршу. Згодом проукраїнські демонстранти зібралися вже на нову демонстрацію і рушили на площу Куликове поле, де був розташований наметовий табір проросійських активістів.

Проросійські активісти й їхні прихильники сховалися в будівлі Будинку профспілок. Обидві сторони кидали одна в одну пляшки з займистою рідиною. Внаслідок пожежі, що виникла в будинку, при спробах вистрибнути з нього і внаслідок застосування проросійськими активістами вогнепальної зброї там загинули ще 42 людини з обох сторін конфлікту. Також у перебігу протистоянь того дня було поранено близько 200 людей.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Проросійські провокації в Одесі. Чи вдасться «розхитати» ситуацію?

Робота для СБУ. Не можна допустити реваншу кремлівських посіпак​

XS
SM
MD
LG